• Stari Trstenik 29, 37242 Stopanja Srbija
  • Call us: +381 37 3727 659
Klub prijatelja Unicef-a

Postanite i Vi član i donator Kluba prijatelja UNICEF-a i na taj način omogućimo bolji život dece

AD IPA Metaloplastika je od decembra 2015.god. postala član klubu prijatelja UNICEF-a i na taj način se uključila u pomoć našoj deci.

Nekoliko reči oklubu:

Klub prijatelja UNICEF-a je program stalnih mesečnih donatora koji učestvuju u sklapanju boljeg života dece.Detinjstvo svakog deteta predstavlja slagalicu. I samo ako se slože svi njeni delovi – ishrana, obrazovanje, zdravstvena zaštita, podsticajna i bezbedna sredina, zaštita od nasilja – dete će moći da se razvije i izraste u srećnu, uspešnu i produktivnu osobu. Nažalost, u Srbiji ima mnogo dece kojima neki od delovaslagalice nedostaje. U Srbiji se broj stanovnika smanjuje, dece je sve manje i još uvek nedopustivo veliki broj dece nema adekvatne uslove za rast, razvoj i ostvarenje svojih osnovnih prava. Svega 44% dece u Srbiji pohađa predškolske programe u uzrastu od tri do pet godina, 20 % domaćinstava u našoj zemlji nema ni jednu dečiju knjigu, mnoga deca su pothranjena, ne završavaju ni osnovnu školu, izložena su diskriminaciji i često su žrtve nasilja i zlostavljanja.

Nemaštinom i krizom su pogođeni svi, ali deca ne mogu sama ništa da učine za svoja prava i poboljšanje uslova u kojima žive. Zato nam je potrebna Vaša pomoć.Kao član Kluba prijatelja UNICEF-a, učestvujte u sklapanju boljeg života dece. Kada je deci potrebna pomoć, ona mora biti i brza i adekvatna. Zato je neophodno da postoje fondovi sa redovnim prilivom. 80% Vaše donacije koristiće se za programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji, a 20% se upotrebljava za urgentnu pomoć deci u //www.unicef.rs/uloga-unicef-a-u-vanrednim-situacijama. vanrednim situacijama širom sveta.Iznos redovne mesečne donacije UNICEF-u određujete sami prema svojoj želji i mogućnostima. Svaki, pa i najmanji doprinos dragocen je prilog srećnijem detinjstvu.